Kutatás-fejlesztés

K+F területek:
- fogorvos-tudományi kutatás
- élelmiszeripari kutatás
- allergiakutatás
- implantátumfejlesztés

A fogorvos-tudományi kutatások a használt anyagokon túl a fogászatban alkalmazott módszereket vizsgálják (közvetlen összeköttetéssel betegellátó helységekkel).

Az élelmiszeripari kutatások a következő területekre fókuszálnak:
- élelmiszerek, étrend‐kiegészítők, különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszerek, tápszerek allergén, kémiai és műszeres vizsgálata,
- kozmetikai készítmények allergén, kémiai, fizikai vizsgálata

Az allergiakutatás területei:
- Fogászati anyagok allergia vizsgálata (tömőanyagok, segédanyagok, lenyomatanyagok és fémek, stb.)
- „Ritka allergiák központja” - olyan allergének vizsgálata, amelyek nem szerepelnek a Magyarországon szokásos 20-30 elemű allergén listákon, de elsősorban Európa más részein gyakoriak és ezért hazai szerepük valószínűsíthető. Ide tartozik ételallergiák esetén a komponensre bontott modern diagnosztikai rendszer bevezetése, amely ebben a betegcsoportban hatékonyabb diéta és terápia alkalmazását teszi lehetővé
- Új allergia terápiák (immunterápiák, biológiai terápiák) kutatása
- Allergia témájú klinikai (gyógyszer) vizsgálatok
- Alkalmazott, transzlációs allergiakutatás

Az implantátumfejlesztés fő célkitűzései:
Implantológiai szolgáltatások terén Magyarország piacvezető szerepet tölt be, ennek megtartása és fejlesztése kiemelt cél. Mivel a hagyományos fogpótlási módszerek nem mindig képesek megfelelően orvosolni a fogak elvesztésének problémáját; az implantátumos fogpótlás lehet a legjobb megoldás. Ehhez tervezzük magyar fejlesztésű implantátumok előállítását, a legkorszerűbb fogászati implantológiai elvek és nemzetközi klinikai tapasztalatok alapján.

2014-2016 Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Program © Minden jog fenntartva!
Impresszum